Paras aika vuodesta alkanut

Päivä pidentynyt kaksi ja puoli tuntia ja lisää valoa tulee kohta kolme varttia viikossa. Lunta pari jalkaa. Kola ja lumilapio kovassa käytössä. Innostuin erinomaisen Matti Klingen Napoleonin varjo -kirjan luettuani tutkimaan enemmänkin tuota tärkeää aikakautta. Suomen kohtalo ratkaistiin kesällä 1807 Friedlandissa Napoleonin ja Aleksanteri I neuvotteluissa. Nyt luen tätä. Mielenkiintoista. Suomen sodasta ja sen syistä on useimmilla aivan väärä käsitys. Niin oli minullakin. Suosittelen tutustumaan tähän tärkeään aikakauteen, jolloin Suomi siirtyi kansakuntien joukkoon. Kuvassa moottorikelkkauralle (400 m päässä) johtava polku, jota pidän auki.

Tietoja Pekka

Olen kirjastonhoitaja, eläkkeellä 1.5.2015 alkaen, ReadingRockRunning.
Kategoria(t): Artikkelit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *